Автор
Веселина Петрова

"Мъжка" фигура и подчертани вежди: Кои жени са били смятани за секси преди 100 години

Ако се върнем 100 години назад, ще попаднем в 20-те години на миналия век. Време, в което ролята на жената и отношението към външния ѝ вид претърпяват тотална промяна.

Това е времето, в което дребната на ръст дама с апетитни форми отстъпва място на жената с добре развито, спортно тяло, веждите са тънки, косата къса или пригладена с лак.

Става модерно жената да води активен начин на живот. За сексапилни се смятат жените без гърди и талия. Те започват активно да карат велосипеди, да играят тенис, да плуват и да бягат.

Идеалната жена от 20-те години на миналия век има спортна физика, с по-широки рамене, плоска отпред, почти без талия. И изглежда като тийнейджърка, независимо от възрастта. По-пълните дами с едър бюст са принудени да отслабнат и да използват специална козметика, за да скрият даденостите си.

Жените през 20-те години на миналия век могат смело да показват краката си, да шофират и да спортуват. На тях вече се гледа като на реална работна ръка. Те дори превземат фронта по време на Първата световна война, успешно замествайки мъжете.

След войната се оказва няма как нещата да се върнат назад. Дамите обуват панталони и правят голяма стъпка напред към равноправието на половете. И така - стъпка по стъпка, се стига до днес, когато почти всичко, което се прави от мъжете, вече може да се прави и от жените. Макар пак да са налице известни неравенства - например, в заплащането.