Автор
Евелин Попадийна

Ето я формулата за отслабване: Ендокринолог разкри тайната

Зухра Павлова, руски ендокринолог, има едно просто правило за бързо отслабване. „Това е калоричната формула за поддържане на теглото. Първо трябва да умножите теглото си по коефициента на активност. Като както следва: при нискоактивен начин на живот коефициентът за активност е 28, при средна активност – 31 (10 000 стъпки на ден и две тренировки за 7 дни), а ако тренирате 5 или повече дни – 35. След това извадете 10-15 процента от получената цифра. Числото, което сте получили, е броят калории, които можете да си позволите на ден“, споделя Павлова. 

Тя отбелязва, че трябва да обърнете внимание не само на теглото, но на талията. В повечето случаи увеличаването на обиколката на талията (мазнините по корема) е признак на инсулинова резистентност, което води до диабет тип 2. Измерете талията си, за мъжете критичната точка е 102 см, а за жените – 88 см.

Ето и част от съветите, които специалистът дава за здравословно отслабване:

- Хранете се балансирано. Диетата трябва да включва протеини, мазнини и въглехидрати. Следете калориите си, с времето ще се научите да ги смятате „на око“.

- Движете се повече – бягане, тренировки, разходки, плуване. Правете нещата, които ви харесват.

- Не яжте през нощта

- Наспивайте се добре. Липсата на сън има пряко влияние върху теглото ви. Тя забавя метаболизма и „събужда“ хормоните на глада.

Зухра съветва да си поставите постижими цели, като например да ядете по 3 плода всеки ден. По този начин всеки ден ще постигате малки успехи и ще се стремите с всеки изминал ден да надминавате себе си.  

Кристина Агилера разкри как е отслабнала с 20 кг
ЗВЕЗДИ
Автор Антония Михайлова

Кристина Агилера разкри как е отслабнала с 20 кг

Автор Антония Михайлова